tag:blogger.com,1999:blog-29224615.post6807286183729397106..comments2023-10-15T15:16:04.643+01:00Comments on Orange Thyme: Сладкишът с ким на БилбоSneigehttp://www.blogger.com/profile/10264687130922141108noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-29224615.post-11548928238450927472012-12-07T13:05:44.218+00:002012-12-07T13:05:44.218+00:00Да, много е интересно :) Кяазаха ми, че рецептите ...Да, много е интересно :) Кяазаха ми, че рецептите на тази мисис Бийтън били опровергани в някакво кулинарно предаване в Англия, но не съм го гледала. Но това беше достатъчно да не ги пробвам сама, ами да пробвам адаптураната версия. Лошото на старите рецепти е, че понякога са толкова относително написани, че с една и съща рецепта можеп да получш крано различни резултати. Примерно в тази оригиналната нямаше никакъв набухвател - дори не е мая, а и нищо по-специдфично не пишеше за белтъците - примерно да са на сняг - та... има накъде да се експериментира. Бих направила по-стария вариант който е с мая- обаче рецептата която гедах не дава никакво време нито за шупване на маята, нито за втасване на после ... леко съмнително ми се стори като да се получи нещо читаво... Май съм много мнителна :)Sneigehttps://www.blogger.com/profile/10264687130922141108noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-29224615.post-40758663372488623852012-12-07T11:11:58.635+00:002012-12-07T11:11:58.635+00:00О, толкова обичам да приготвям неща по стари рецеп...О, толкова обичам да приготвям неща по стари рецепти, а когато те са с някаква история, това допълнително не ми дава мира, докато не ги опитам... Нещо друго, което ме впечатли и не съм опитвала като съчетание е съвместното използване на кардамон и ким...Нямам търпение да го опитам, а и явно си падам по експериментите ...Betyhttps://www.blogger.com/profile/02653088707939276616noreply@blogger.com