![Pistachio Stuffed Dates mascarpone rose water orange blossom water Medjool Deglet Noor Пълнени фурми с маскарпоне и шам фъстък рецепта recipe](http://farm2.static.flickr.com/1403/5265017862_28407ec296.jpg)
You need:
Dried dates, the best variety to use is Medjool, although these are Deglet Noor.
Mascarpone
Fresh shelled pistachios - crushed
1-2 tbs of icing sugar - to taste
1/2 tsp rose water or orange blossom water
Method:
Just make the stuffing to taste, combining all the ingredients in the desired proportions and stuff the dates :)
Tasty Hollidays!
________________________________________________________
________________________________________________________
Пълнени фурми
![Pistachio Stuffed Dates](http://farm6.static.flickr.com/5207/5264410577_eb1ae11885.jpg)
Една алтернатива на печените сладкиши за празничния сезон. За съжаление, не може да се каже, че е особено ниско калорична.
Трябват ви :
Фурми - сушени.
За плънката:
маскарпоне (бих пробвала и с изкиснато сирене Дунавия, мед и орехи)
шам фъстък - пресен и едро смлян
пудра захар - 1-2 с. л. (на вкус)
1/2 чаена лъжица розова вода или вода от портокалови цветове за аромат
Общо взето, това е.
Продуктите за плънката се объркват добре до зхеланата консистенция и се напълват фурмите :)
Вкусни празници!
4 comments:
These are heaven! I love pistachio and dates together. Orange blossom is a perfect pair.
Oh yes I agree! :)
And pistacchios!!! Mmmm...
I married into a Moroccan family and my mother-in-law makes stuffed dates. LOVE THEM!
Hi Sarah, what does she use to stuff them? I found a recipe with marzipan, but I thought that would be too much and too strong of a taste, so opted for a lighter version :)
Post a Comment