Thursday, December 16, 2010

Pistachio and Mascarpone Stuffed Dates - Пълнени фурми с маскарпоне и шам фъстък

With the festive season around the cornern an alternative to the baked seasonal stuff. Too bad, it's still not low-calories :)

Pistachio Stuffed Dates mascarpone rose water orange blossom water Medjool Deglet Noor Пълнени фурми с маскарпоне и шам фъстък рецепта recipe

You need:

Dried dates, the best variety to use is Medjool, although these are Deglet Noor.

Mascarpone
Fresh shelled pistachios - crushed
1-2 tbs of icing sugar - to taste
1/2 tsp rose water or orange blossom water


Method:
Just make the stuffing to taste, combining all the ingredients in the desired proportions and stuff the dates :)

Tasty Hollidays!

________________________________________________________
________________________________________________________

Пълнени фурми

Pistachio Stuffed Dates

Една алтернатива на печените сладкиши за празничния сезон. За съжаление, не може да се каже, че е особено ниско калорична.

Трябват ви :
Фурми - сушени.

За плънката:

маскарпоне (бих пробвала и с изкиснато сирене Дунавия, мед и орехи)
шам фъстък - пресен и едро смлян
пудра захар - 1-2 с. л. (на вкус)
1/2 чаена лъжица розова вода или вода от портокалови цветове за аромат

Общо взето, това е.
Продуктите за плънката се объркват добре до зхеланата консистенция и се напълват фурмите :)

Вкусни празници!


4 comments:

zerrin said...

These are heaven! I love pistachio and dates together. Orange blossom is a perfect pair.

Sneige said...

Oh yes I agree! :)
And pistacchios!!! Mmmm...

The Housewife Diary said...

I married into a Moroccan family and my mother-in-law makes stuffed dates. LOVE THEM!

Sneige said...

Hi Sarah, what does she use to stuff them? I found a recipe with marzipan, but I thought that would be too much and too strong of a taste, so opted for a lighter version :)

Pin It button on image hover